Повідомили, коли планують запустити дорожню патрульну поліцію

Перший етап запуску дорожньої патрульної поліції запланований на вересень 2017 року. Про це в ефірі Громадського радіо повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький.

За його словами, для запуску дорожньої патрульної поліції потрібно близько 2600 нових патрульних поліцейських, яких потрібно відібрати і навчити.

“Незабаром буде оголошено набори до патрульної поліції практично у всіх містах України, де вже запущена патрульна поліція. Найшвидше це відбудеться у Києві та Одесі. Патрульні поліцейські будуть вчитися за програмою, яка розрахована на 4,5 місяці”, – розповів Олексій Білошицький.

Автомобілі дорожньої патрульної поліції будуть обладнані засобами для контролю швидкісного режиму. “Це не буде режимом автоматичної фіксації, який передбачає притягування водія без його участі. Процес розгляду справи буде здійснюватися на дорозі”, – зауважив заступник начальника Департаменту патрульної поліції.

Також він повідомив, що кількість екіпажів буде більшою, зони патрулювання розподілять таким чином, щоб оформлення ДТП і виїзд забезпечувався в максимально короткий термін.


Не пропустіть