Якими будуть нові “ДАІшники” в Україні і коли їх чекати

Проект Дорожньої поліції України запустять у вересні 2017 року. Підрозділ стане аналогом ДАІ. За попередніми даними, для нового формування в складі Департаменту патрульної поліції відберуть 2600 чоловік, які будуть служити на трасах міжнародного і національного значення, а також допомагати колегам в містах, пише autonews.autoua.net

Для патрулювання доріг міжнародного і національного значення загальною протяжністю 9000 км будуть задіяні 324 патруля. Крім цього в складі дорожньої патрульної поліції будуть створені групи тактичної підтримки патрульної поліції в п’яти містах. У Києві до складу таких груп увійде 600 осіб, в Одесі, Харкові та Дніпрі – по 300 співробітників, у Львові – 250 співробітників.

З появою дорожніх патрульних поліцейських кількість екіпажів на дорогах збільшиться. А зони патрулювання будуть розподілені таким чином, щоб оформлення ДТП і виїзд на місце події відбувався в мінімальні терміни.

Крім цього автомобілі дорожньої патрульної поліції планується укомплектувати засобами для контролю дотримання швидкісного режиму, які здатні фіксувати перевищення швидкості в русі, а справи будуть розглядати на дорозі.


Не пропустіть