Які нововедення готує Верховна рада автомобілістам

Розгляд у Верховній Раді очікують відразу шість законопроектів для автомобілістів. Частина з них, як то збільшення штрафів за водіння в нетверезому вигляді, можна вважати необхідним і цілком виправданим. Але ось нововведення з отриманням медичних довідок у експертів викликають питання, пише sled.net.ua

Відзначається, що за їх відсутність водій може заплатити 850 грн, а в разі, якщо документ буде підробленими – 510 грн.

Довідка діє від 10 років для молодих до 1 року для пенсіонерів, а також тих, хто перевозить людей або небезпечні вантажі. На сьогоднішній день довідка коштує 200 грн. Якщо приватні клініки позбавлять права видавати медичну довідку, то отримати її можна буде тільки в держустановах.

Крім того, в законопроектах йдеться про розширення медогляду: в цьому кроці таїться величезна корупційна складова, оскільки вбивати час в чергах під кабінетами лікарів, – мало хто з водіїв захоче. І швидше за все, питання буде вирішуватися через знайомих лікарів.

Також відомо, що з листопада 2019 р повернеться техогляд (ТО) для некомерційних легковиків, який скасували в 2011 р Відповідний законопроект подав Кабмін ще в травні 2016 року. У ньому говориться, що перший огляд нова машина пройде через 4 роки, потім – раз на 2 роки. Однак упор на екологічність машини потрібно скасовувати, так як близько 60% автомобілів його не пройдуть, і будуть шукати шляхи вирішення питання.


Не пропустіть