Іржавий Jaguar, що простояв 20 років в сараї, виставлять на аукціон (Фото)

Автомобіль проіржавів, втратив рідне забарвлення кузова, скла і елементи кузова

У квітні на торги Classic Car Auctions буде виставлений класичний спорткар Jaguar E-Type, який 20 років простояв без руху в одному з сараїв Західного Мідленда, Великобританія. За цей час автомобіль проіржавів, втратив рідне забарвлення кузова, скла і елементи кузова, проте за нього планують виручити не менше 38 тисяч фунтів стерлінгів (близько 1,3 мільйона грн. – Ред.), – передає “Мотор“.

У цього спорткара було всього два власника. Перший з них купив автомобіль новим в 1962 році. Це був 282-й за рахунком Jaguar E-Type, який оснащений механічною коробкою передач, а також мав на той час темно-синє забарвлення кузова і чорний салон.

Машина перейшла до нового власника в 1997 році. Він планував провести невелику реставрацію і привести купе в порядок, проте був змушений переїхати в іншу частину країни, залишивши автомобіль свого брата. E-Type був залишений в сараї. З тих пір про спорткар забули і до нього більше ніхто не торкався.

Примірники E-Type представляють колекційну цінність і, як кажуть представники аукціону, проект по відновленню цієї машини зажадає багато сил і вкладень, однак “це того варто”.


Не пропустіть