Популярність дизельних автомобілів різко знизилася

Вимоги до екологічності дизельних двигунів постійно зростають в європейських країнах. Через це, а також через подорожчання їх виробництва – за 6 місяців рівень їх продажів впав більш ніж на 10%.

Через посилення вимог до екологічних норм і особливо уважного ставлення влади до цього питання, авторинок Німеччини показав за останні півроку зниження попиту на автомобілі, оснащені дизельними силовими агрегатами. Винен також “Дизель-гейт”, коли виробники занижували реальний коефіцієнт забрудненості вихлопних газів, підганяючи його під екологічні норми. У другому місяці року їх продажі впали на 10% в порівнянні з січнем і склали 42% від усіх продажів. Ця криза в продажах має місце в декількох європейських країнах: Іспанії, Франції, Голландії.

І така тенденція, на думку фахівців, продовжиться ще не менше 3-4 наступних місяців. Також грає роль і перспектива загальної заборони на застосування дизелів в автопромисловості. Тим більше, що в даний час відбулося істотне подорожчання девайсів, які в блоці з силовим агрегатом допомагає чистити вихлопні гази. Наприклад, бургомістр міста Штутгарта вже ввів заборону на застосування дизельних автомобілів, екоклассом не нижче сучасного рівня Євро-6. Ця норма вже розроблена і поки ще не введена, так як технологія істотно дорожчf. Вона стане реальністю в тому випадку, якщо забруднення повітря в німецьких, французьких і іспанських містах буде небезпечним.


Не пропустіть