Автомобілі з дизельними двигунами планують заборонити

У Парламенті Угорщини зареєстрована ініціатива депутатів про заборону з 2020 року експлуатації легкових автомобілів з дизельними двигунами і бензиновими об’ємом понад 150 кВт (201 к.с.), пише goloskarpat.info.

З 2025 року передбачається заборонити експлуатацію не тільки дизельних легкових автомобілів, але і мікроавтобусів, фургонів, вантажних автомобілів і автобусів комерційного призначення в містах з населенням понад 100 тисяч жителів, повідомив портал myhungary.net. Такий радикальний крок обумовлений високим рівнем шкідливих викидів в великих містах країни, що пов’язано з вихлопами дизельних двигунів.

Нещодавно Афіни, Париж, Мадрид і Мехіко домовилися з 2025 року ввести заборону на експлуатацію дизельних автомобілів в межах міст. Наприклад, в Парижі та його передмістях вже заборонено рух всіх легкових автомобілів і мотоциклів, поставлених на облік до 30 вересня 1997 року. А в центральну частину міста заборонено в’їжджати автобусам і вантажівкам, які були поставлені на облік до жовтня 2001 року. У містах Німеччини розглядається рішення про введення заборони на використання автомобілів з дизельними двигунами раніше, ніж з 2019 року, як передбачалося у початковому варіанті законопроекту.

У жовтні 2016 року року Німецький Бундесрат Розробив про повну резолюцію заборону автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння з 2030 року. Суть цього документа – переглянути існуючі правила податків і зборів з автотранспорту, це підштовхне громадян купувати екологічний транспорт. Даний законопроект буде направлений на розгляд до Європарламенту. І не виключено, що якщо Європарламент затвердить законопроект, то в країнах Євросоюзу з 2030 року зникнуть автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння.


Не пропустіть