Ford нaвчить автомобілі бaчити пішoходів внoчі

Кoмпанія Ford рoзповіла про мoдернізованої систeми виявлeння пішoходів і автoматичного авaрійного гaльмування, яка з’явиться на сeрійних автoмобілях вже в цьoму році. Фoрдівські мoделі з нoвою технолoгією зможуть розпізнати пішоходів в темний час доби.

Система Pedestrian Detection обробляє інформацію з радара на бампері автомобіля і камери на лобовому склі, що працює з частотою 30 кадрів в секунду. Комп’ютер постійно звіряє силуети на дорозі і узбіччях з базою даних, щоб відрізнити людей від дерев, дорожніх знаків та інших об’єктів. При виявленні небезпеки наїзду електроніка подає звуковий та візуальний сигнали. Якщо водій не реагує – включається автоматичне гальмування.

Розробники Ford випробовували нову розробку на закритих полігонах з використанням манекенів, а потім на завантажених дорогах європейських мегаполісів, зокрема, Парижа і Амстердама. Першою моделлю «блакитного овалу» з модернізованим детектором пішоходів стане хетчбек Fiesta сьомого покоління, запуск продажів якого намічений на другу половину 2017 року. З автомобілів американської лінійки Ford першопрохідцями стануть моделі F-150 і Mustang 2018 модельного року.

Ford також підготувала рекомендації, які зроблять нічне водіння більш безпечним навіть без нової системи.

Автомобільний виробник радить тримати скло і дзеркала в чистоті, перед виїздом чистити і перевіряти працездатність світлотехніки, вимикати дальнє світло при наявності зустрічного транспорту, в тривалих поїздках робити перерву не рідше одного разу в дві години, а також регулярно перевіряти зір у фахівців.


Не пропустіть