Які автомобілі найчастіше викрадають в Україні?

Жарти жартами, але за останній рік в Україні значно зросли автомобільні крадіжки. При чому, викрадають не лише речі з салонів авто, а й безпосередньо транспортні засоби, пише maximum.fm

Цікавий той факт, що викрадають не лише дешевенькі “копійки” та улюблені для українських таксистів Lanos, а й дорогі та преміальні автомобілі.

Статистика свідчить про те, що на першому місці старенькі ВАЗ’и. За минулий рік поцупили 2686 автомобілів цієї марки. На другому місці – Daewoo та 1155 одиниць авто, трійку замикають Toyota – 671 машина.

Не нехтують крадії й Mercedes-Benz. Їх було викрадено 348 автомобілів. Після них BMW та 271 авто, а також Honda – 231 одиниця.

На Lexus припало 224 крадіжки, на Chevrolet спокусилися 223 рази, а на Mitsubishi – 158.

Замикає десятку найбажаніших для крадіїв Range Rover, яких було викрадено 122 машини. На жаль, дороге авто не означає, що на нього не кинуть оком злодії.

При чому, правоохоронці наголошують на тому, що часто викрадають автомобілі на замовлення.

Їх цуплять для того, щоб розібрати на запчастини, адже продати “цілу” машину – справа надзвичайно складна та невигідна. А от деталі можна спокійно продавати дрібним СТО. Викрадають здебільшого популярні машини, на запчастини до яких буде попит.

Елітні автомобілі викрадають для конкретних клієнтів. Їх протягом тривалого часу перетримують, потім перефарбовують, роблять модифікації вигляду та продають.


Не пропустіть