Найдорожче автомобільне звалище в світі (Фото)

Тут знаходяться Chevrolet Firefly, Dodge Coronet, Super Bee, Ford Model T 1928 року випуску, Chevrolet Roadster і багато інших раритетів.

У Канаді на продаж виставили гігантський ділянку землі, на якому розташована парковка з сотнями олдтаймерів.
” Унікальна можливість для любителів вінтажних автомобілів, а також тих, хто любить жити і працювати в красивому місці”, – такими словами починається оголошення про продаж ділянки площею близько двох гектарів в Канаді. Місце було б нічим НЕ примітним, якщо б НЕ одне “але”: на ньому зібрано приблизно 340 автомобілів, вік яких дозволяє зарахувати їх до олдтаймерів.

Незвичайний ділянку, який сміливо може вважатися автомобільним музеєм під відкритим небом, поки ще належить місцевому жителю Майку Холу, який збирав все ці машини на протязі 40 років. “Колекціонувати автомобілі я почав, коли мені було 20, – розповідає шістдесятирічний Холл. – Спочатку їх було 50, потім колекція збільшилася до 100 машин. Але я купував їх і купував. Коли працюєш, це неважко, це як наркотик. Коли було 100 машин, здавалося, що з двомастами буде краще, а зараз їх взагалі за 300”, – розповідає Хол.

До речі, на ділянці канадцеві вдалося зібрати абсолютно різні автомобілі. Наприклад, цілий ряд універсалів Chevrolet різних років випуску, пікап Mercury Ute, кілька кабріолетів Chevrolet Firefly, цілий ряд автомобілів Dodge Coronet і Super Bee, і навіть один Ford Model T 1928 року випуску і Chevrolet Roadster Pickup 1926 року. Вартість автомобілів варіюється від 370 до 26 тисяч доларів.

Не можна НЕ зазначити , що стан більшості машин далеко від музейного . Хоча це – НЕ проблема . На території ділянки є спеціальна майстерня , де майбутній власник зможе вправлятися в відновленні автомобілів , 111 – метровий ангар , а також матеріали для зведення ще одного приміщення площею 743 квадратних метра .

В загальному, пропозиція цікава. Звичайно, якщо у вас є 1,45 млн канадських доларів або приблизно 1 084 270 доларів США. Саме під стільки Майк Холл оцінив свій ділянку з олдтаймерами. До речі, сам власник НЕ дуже охоче розлучається з нажитим. Але, по його словами, це – найкращий варіант.

“Мені 60 років. Я НЕ проживу так довго, щоб встигнути відновити всі ці машини”, – пояснює Холл. При цьому канадець продовжує купувати автомобілі в колекцію. До прикладу, нещодавно він придбав купе Plymouth 1941 року. До речі, це – НЕ перша спроба Холла продати свою ділянку з автомобілями. Однак в минулий раз він розмістив оголошення взимку, коли всі машини були покриті снігом, і вони НЕ привернули до себе великого уваги.


Не пропустіть