Більше ніж половину машин в Україні потрібно утилізувати

У країнах Євросоюзу середній вік автомобіля становить 8,6 року. А в Україні, згідно з останніми підрахунками, він дорівнює 19,6 року, пише autocentre.ua.

За словами генерального директора Моторного (транспортного) страхового бюро України Володимира Шевченка, це найгірший показник із початку 2000-х років.

Як стверджує керівник МТСБУ, наразі в Україні налічується 9,1 мільйона автомобілів (легкових і комерційних). З них майже 53 відсотки машин родом з СРСР або виробництва країн СНД. Якщо конкретніше, в Україні близько 20% автомобілів, складених до 1985 року.

Найпоширеніші – ВАЗ, ГАЗ і ЗАЗ. З іномарок – Фольксваген, Форд, Опель і Деу. Хоча Daewoo доцільніше вважати «нашемаркою».

Середній вік автомобіля в Україні – 19,6 року (як і за торішніми підрахунками) свідчить про те, що майже половину зареєстрованих в Україні машин уже час утилізувати. Ну, або зробити з них колекційні раритети.

До речі, країною з найвищим віком (майже 40 років) машин вважається Куба, автопарк якої є символом держави і її надбанням.


Не пропустіть