В Україні штрафуватимуть за безпідставне паркування на місцях для водіїв з інвалідністю

Верховна Рада України прийняла у першому читанні урядовий проект закону щодо посилення відповідальності за паркування, зупинку та стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю, пише westnews.com.ua/

Про це повідомила прес-служба Верховної Ради, передає WestNews з посиланням на Громадське.

Законопроектом встановлюється, що зупинка або стоянка транспортних засобів на місцях, які призначені ля автівок водіїв з інвалідністю, буде каратись штрафом у розмірі 60 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а це – 1020 гривень.

Такий самий штраф очікує на тих водіїв, які незаконно встановлюють на транспортному засобі розпізнавальний знак «Водій з інвалідністю».

У той же час до відповідальності за відсутності відповідних документів не можуть бути притягнуті водії з явними ознаками інвалідності або водії, які перевозять пасажирів з явними ознаками інвалідності.

Штраф у розмірі 60 неоподатковуваних мінімумів також передбачається у разі відсутності або порушенні облаштування спеціальних місць для водіїв з інвалідністю на майданчиках для паркування, у тому числі біля житлових будинків.

Кількість місць для безоплатного паркування має становити не менше 10% від загальної кількості місць на спеціально обладнаних чи відведених майданчиках для паркування, але не менш ніж для одного транспортного засобу, з позначенням цих місць відповідними дорожніми знаками та дорожньою розміткою.


Не пропустіть