Рідкісний Mercedes-кабріолет українця вартістю 8 млн. євро (Фото)

З аукціону RM Sotheby’s продадуть раритетний кабріолет Mercedes-Benz 680 S Torpedo Roadster. У 1928-1929 роках випущено всього три таких автомобілі з кузовом від Saoutchik, пише topgir.com.ua.

Нам ця машина цікава не тільки яскравим дизайном. Справа в тому, що його творець – українець! Витончений родстер Мерседес створив відомий стиліст Яків Савчик. Справжнє прізвище дизайнера – Савчук, а родом він з Житомирщини. У 1899 році його сім’я виїхала до Франції, а шість років потому талановитий дизайнер відкрив в передмісті Парижа власне кузовне ательє Saoutchik.

Яків Савчик не боявся сміливих дизайнерських рішень і нерідко шокував публіку своїми роботами. Багато рис Mercedes-Benz 680 S Torpedo Roadster стали канонами дизайну 30-х.

Кабріолет Мерседес оснащений 6,8-літрової шісткою з механічним нагнітачем потужністю 180 к. с. Він здатний розвинути 175 км/год, що є відмінним показником для 20-х років.

Mercedes-Benz 680 S Torpedo Roadster ретельно відреставрували в 2008 році і з тих пір він збирає нагороди престижним конкурсів класичних автомобілів. Не дивно, що приблизна ціна Мерседес 680 – від 6,5 до 8 млн. Євро.


Не пропустіть