У водіїв забиратимуть «права» і без порушень ПДР

Позбавлення водійського посвідчення – одне з найбільш неприємних покарань для водіїв. Якщо, звичайно, не говорити про кримінальне покарання. В Україні найбільш вірний спосіб залишитися без прав – регулярно їздити «під мухою».

Але ось в Латвії, водіям загрожує конфіскація прав і без будь-яких порушень ПДР. Так в Гарантійному фонді коштів на утримання розглядають можливе позбавлення прав тих водіїв, які накопичили борги по виплаті аліментів. Таких в країні близько 8 тисяч. Про це написала газета Neatkarīgā rīta avīze.

За даними газети, сама процедура не буде простою і швидкою, оскільки спершу потрібно відсіяти тих боржників, які не можуть бути позбавлені прав на водіння авто, наприклад, інвалідів.

Заборона торкнеться в першу чергу до злісних боржників, пише видання, і до таких рекордсменів відносяться людина з боргом в 60 тис. Євро.

«Згідно набраних чинності 1 лютого нових норм, прав можна буде позбавляти в разі, якщо Гарантійний фонд замість боржника виплачує мінімальні аліменти, боржник не уклав з фондом угоди про порядок, в якому бyде виплачувати аліменти і відсотки по платежах, а також не справив три платежі поспіль. Крім того, прав можна позбутися, якщо Гарантійний фонд платить мінімальні аліменти за боржника, той уклав угоду про порядок виплат, але три місяці поспіль не виконує свої зобов’язання», – роз’яснив ЗМІ.

Однак в числі виключень будуть ті боржники, які на життя заробляють за допомогою транспортного засобу, що очевидно не дасть йому можливості виконати зобов’язання.

http://autotheme.info/


Не пропустіть