Рейтинг найпопулярніших електромобілів в Україні

З початку 2016 року по березень 2017-го в Україні було зареєстровано 2 284 електромобіля.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

За звітний період на облік були поставлені наступні марки електромобілів:

Nissan – 1867, Ford – 98, Tesla – 89, BMW – 49, Mercedes-Benz – 43 і інших брендів – 138 машин.

Серед основних переваг електромобілів виділяють екологічність та економічність. Адже вартість зарядки батареї в кілька разів нижче, ніж заправити повний бак бензинового або дизельного автомобіля

Найчастіше в Україну везуть електромобілі Nissan Leaf з пробігом з США. Тут вони добре продаються за привабливою ціни в $10-15 тис. Привозити саме американські автомобілі вигідно з-за низької ціни, так як їх продаж в США субсидується державою, чого немає на європейському ринку.

Електромобілі користуються попитом в основному серед покупців, які купують другий автомобіль. Також їх купують компанії, зацікавлені в економії та підвищення контролю за витратою палива.

В цьому році електромобілі будуть користуватися більшим попитом за рахунок того, що з’являться нові моделі із збільшеним запасом ходу. Нинішні 140-150 км на одному заряді поступово поступляться місце показниками з дальністю 250-300 км. Це розширить коло покупців за рахунок тих, хто живе за містом і захоче пересісти на електричний автомобіль.

Крім цього, з кожним місяцем покращується інфраструктура. Електрозаправки, які встановлені на видних місцях створюють враження безпроблемної експлуатації електромобіля. Навіть якщо машину завжди будуть заряджати біля будинку.

Експерти відзначають, що сьогодні “базова” інфраструктура України для 5-6 тис. електромобілів вже є. На цьому етапі кількість зарядних станцій достатньо, щоб задовольнити попит ще додаткових 4 тис. електромобілів, які прогнозують на цей рік учасники ринку.

http://biz.nv.ua/


Не пропустіть