В Україні збираються жорстко карати пішоходів

З’явилося відразу дві петиції з вимогою посилити відповідальність.

Жителі України вимагають зрівняти відповідальність за ДТП як водіїв, так і пішоходів. Відповідна петиція з’явилася на сайті Президента України. Автор упевнений, що існує ціла маса випадків, коли в аварії винен саме пішохід, який вискочив на дорогу прямо під машину.

«Я пропоную зробити пішохода в тій же мірі відповідальним за своє життя і здоров’я в разі ДТП, що і водія. У ситуаціях, коли пішохід потрапив у ДТП, слідча група повинна чітко визначити винуватця аварії. Якщо доведено, що водій фізично ніяк не міг запобігти ДТП, кримінальна справа не має порушуватися проти нього», – написав автор петиції Володимир Токаренко.

Крім того, в ще одній петиції автор вимагає посилити міру покарання за статтею 124 КУпАП.

«Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження інших транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1 700 грн.) І позбавлення права керування транспортними засобами на термін від трьох місяців до одного року», – зазначив автор петиції Сергій Садчиків.


Не пропустіть