Volkswagen розібрався з половиною бракованих дизельних машин в США

У сумі витрати марки на усунення проблем в США можуть скласти до 25 мільярдів доларів

Компанія Volkswagen викупила і відремонтувала близько половини дизельних машин в США, заборонених після “дізельгейта”. Це приблизно 244 тисячі автомобілів, оснащених дволітровими моторами на “важкому” паливі. Про це повідомляє “Мотор” з посиланням на Automotive News.

Сервісна кампанія VW, частиною якої стала найбільша в історії пропозиція щодо викупу “бракованих” машин, стартувала півроку тому. Клієнтам марки був запропонований вибір з викупу або безкоштовного ремонту, причому в обох випадках покупцям покладена грошова компенсація.

Про порядок усунення наслідків “дизельного скандалу” влади США і керівництво VW домовилися навесні 2016 року. Загальна кількість проблемних машин в країні оцінюється в півмільйона. Volkswagen зобов’язаний викупити або відремонтувати не менше 85 відсотків автомобілів до 2019 року. В іншому випадку концерну загрожують додаткові штрафи.

У сумі витрати марки на усунення проблем в США можуть скласти до 25 мільярдів доларів. Разом з тим в світі кількість дефектних дизельних машин компанії становить приблизно 11 мільйонів.


Не пропустіть