Tesla знизила ціну на найбільш доступну Model S

Компанія Tesla в черговий раз оновила свій конфігуратор на сайті. Знявши з продажів Model S 60 з батареєю на 60 кіловат-годин, автовиробник одночасно знизив ціну на Model S 75, якою тепер відводиться роль моделі початкового рівня. Відтепер 75-кіловатна пятидверка з заднім приводом коштує від 69,5 тисяч доларів США – на 5 тисяч менше, ніж раніше.

За Model S 60 просили від 68 тисяч, тобто базова ціна виросла на півтори тисячі, але слід враховувати, що за цю різницю покупці отримають збільшений запас ходу. Крім того, Tesla переглянула список стандартного оснащення Model S 75, додавши в нього скляний дах і електропривод задніх дверей. А ось опцій стало менше – інтелектуальну пневмопідвіску і 72-амперну зарядку тепер можна замовити тільки для старших Model S 90 і Model S 100.

Нарешті, Tesla знизила ціни на розблокування повної ємності батареї. Апгрейд 60-кіловатного акумулятора до 75 кіловат-годин тепер коштує 2 тисяч доларів, 70-кіловатного – 500 доларів.

Примітно, що Tesla повернула Model S 60 на ринок тільки минулого літа, незабаром після дебюту S 75. За неповний рік виробник електромобілів кілька разів міняв ціни. Повторна відмова від 60-кіловатної батареї для Model S пов’язана зі швидким виходом хетчбека Model 3.


Не пропустіть