В Україну завезли велику партію новеньких іномарок

Середня митна вартість імпортних легковиків знизилася на 2,4 тисячі доларів

У лютому в Україну було імпортовано 11817 одиниць автотранспортних засобів на загальну суму, еквівалентну 170,8 млн доларів США, повідомляє асоціація “Укравтопром”.

Найбільшу частину в цьому імпорті склали легкові автомобілі, яких було ввезено 8,5 тис. шт. Закупівля такої кількості машин обійшлася імпортерам в 113,8 млн доларів.

У порівнянні з лютим минулого року кількісно імпорт легкових авто зріс у півтора рази. При цьому середня митна вартість імпортованого автомобіля знизилася на 2,4 тис. доларів і склала 13,4 тис. доларів.

У той же час імпорт комерційних автомобілів збільшився на 26% до 3270 шт., а їх вартість була оцінена митницею в 55,8 млн доларів. Тут, на відміну від ситуації з легковими автомобілями, середня митна вартість одного автомобіля збільшилася (з 12 тис. доларів до 17 тис. доларів).

А ось лютневий імпорт автобусів продемонстрував негативну динаміку. За місяць в Україні було ввезено 53 автобуса або на 20 шт. менше, ніж роком раніше. Однак якщо рік тому середня вартість одного імпортованого автобуса становила лише 16 тис. доларів, то тепер – 24,4 тис. доларів.


Не пропустіть