В Україні хочуть скасувати всі податки на деякі автомобілі

У Міністерстві інфраструктури вважають, що запропонований набір стимулів забезпечить послідовний розвиток ринку електромобілів в країні. У Мінінфраструктури ставлять для себе вельми амбітну мету – до 2020 року отримати частку електромобілів в загальних продажах авто в Україні на рівні не менше 15%.

Як повідомили у відомстві, головною метою є перетворення України в хаб по виробництву високотехнологічної продукції, до якої відносяться в тому числі сучасні електромобілі і обслуговувану їх інфраструктура.

По-друге – це надання для всіх українців можливості придбати екологічний транспорт (новий або більш доступний б / у), замість того, щоб змушувати їх сідати за кермо старих машин, експортованих з Європи через невідповідність екологічним нормам.

По-третє, це необхідність надати бізнесу інструменти для зростання за рахунок можливості економити як на паливі, так і на обслуговуванні електричного транспорту.

«Для стрімкого розвитку ринку ми плануємо тимчасово, до 1 січня 2023 року звільнити від ПДВ імпорт і подальше постачання електричного транспорту, а також зарядних станцій. Також ми звільняємо такий транспорт від сплати акцизу. Тут ми не торкаємося електробуси, оскільки це єдиний, крім тролейбусів, вид колісного електротранспорту, який ми хоч і повільно, але робимо в Україні, – зазначив Володимир Омелян.

До 1 січня 2028 року планується скасувати імпортний ПДВ на комплектуючі до електротранспорту та зарядним станціям. На цьому етапі передбачається початок масового виробництва електромобілів в Україні.

Нарешті, третій компонент реформи передбачає тимчасове, до 1 січня 2033 року введення нульової ставки ПДВ на вироблений в Україні електричний автотранспорт, комплектуючі до нього, зарядні станції і комплектуючі до них, повідомляє джерело.

avtoblog.ua


Не пропустіть