Заради безпеки: водіям заборонять повертати наліво

Лівий поворот, як і розворот, один з найнебезпечніших маневрів. При виконанні маневру потрібно бачити і пропускати зустрічний транспорт, пішоходів, і транспорт, які рухається справа, пише avtoblog.ua

Також важливо пам’ятати і розуміти, що в залежності від схеми організації руху на перехресті (виду перехрестя), кількість об’єктів, яким потрібно поступитися, змінюється.

При лівому повороті, як і при розвороті, небезпечно відразу закручувати кермо в сторону повороту. Якщо вас вдарять ззаду, ваш автомобіль викине на зустрічну смугу, а там лобове зіткнення.

Ще одна небезпека – водій стоїть позаду. Часто бачачи, що перший автомобіль бариться з поворотом або розворотом наліво, сусіди по смузі, намагаються вискочити першими, підставляючи, таким чином, аварійну ситуацію.

У зв’язку з цим, в місті Астана, столиці Казахстану, вирішили заборонити водіям поворот і розворот наліво.

«Місто швидко розвивається, на сьогодні в столиці налічується понад 400 тисяч автомобілів, трафік з кожним роком стає все складніший. З урахуванням поточної ситуації ми розробили програму розвитку транспортного комплексу. Вона містить короткострокові, середньострокові і довгострокові заходи. Як короткострокові заходи планується впровадити заборону на лівий поворот і здійснити будівництво правих з’їздів на декількох ділянках доріг. Також буде здійснюватися управління потоками за допомогою інтелектуальних світлофорів, щоб забезпечувати «зелену» хвилю», – заявив мер Астани Асет Ісекешев


Не пропустіть