В Україні продемонстрували унікальну міліцейську ГАЗ-21 “Волга”

Серед 900 автомобілів, представлених на фестивалі старовинної техніки OldCarLand, показали ГАЗ-21 “Волга”. Свого часу у Радянському Союзі її використовували міліція та ДАЇ.

“Машина була повністю укомплектована набором спеціальних міліцейських засобів. Це протитуманні фари, сирена і гучномовець, мигалки, радіоантена та радіостанція. Родзинкою автомобіля стало облицювання радіатора. За 16 вертикальних прорізів воно отримало назву “акуляча паща””, – розповідає Gazeta.ua співробітник Запорізького автомотоклубу “Фаєтон” Євгеній Кравець.

Цей міліцейський автомобіль відрізнявся від своїх попередників яскравим розфарбуванням. У народі його називали “канарка”.

“За часів СРСР розфарбування міліцейських машин відрізнялося. З 53-го по 62-й вони були темно-синього кольору. З 62-го по 68-й – блакитного. З 68-го до 80-го автомобілі були жовтого кольору з синьою смугою. Так, яскрава “Волга” була добре помітною на дорозі в умовах обмеженої видимості”, – каже фахівець.

Автомобіль має шкворневу передню підвіску, алюмінієвий двигун, центральне трансмісійне гальмо. Потужність двигуна – 70 к.с. Швидкість 120км/год.


Не пропустіть