Повідомили, коли подешевшають електромобілі

На думку керівника підрозділу електрокарів компанії Renault вартість електромобілів зрівняється з аналогами з ДВЗ до 2020 року, пише autocentre.ua.

Тема електромобілів останнім часом стає все більш актуальною. Зокрема, багато уваги розвитку машин на електротязі приділяють в компанії Renault.

На думку керівника підрозділу Renault EV Жиля Норманда, компактні легкові моделі, такі як Renault ZOE, до 2020 року будуть коштувати приблизно тих же грошей, що і «однокласники» з традиційними двигунами внутрішнього згоряння.

Також, Жиль Норманд зазначив, що продажі найменшого електромобіля компанії – ZOE – виросли за минулий рік на 90%. Це сталося, зокрема, завдяки появі на автомобілях батареї більшої ємності. На думку Норманда, чим більше виробників і постачальників комплектуючих для електрокарів інвестують кошти в розвиток батарей нового покоління, а також в організацію їх масового виробництва, тим швидше ціни на електромобілі стануть нижчі і досягнуть рівня звичайних авто.

У своєму виступі на саміті «Автомобілі майбутнього» в Лондоні, організованому виданням Financial Times, Норманд зазначив: «Ми рухаємося в цьому напрямку швидше, ніж очікувалося. Коли ми презентували перший Renault ZOE в 2012, ми не очікували, що вдасться запропонувати покупцям більш потужну батарею вже в 2016-му. Ми випередили графік на 2 роки».

«У розробку і виробництво батарей і комплектуючих було інвестовано величезну кількість грошей. Це дозволить зробити подальший прорив в області технологій. І в подальшому це допоможе збільшити продажі електромобілів, завдяки їх доступності, – зазначає Жиль Норманд. – Ми повинні враховувати, що ціни на автомобілі з ДВЗ будуть рости, а вартість електрокарів – зменшуватися. Якщо розглядати європейський B-сегмент, вже на початку наступного десятиліття ми очікуємо, що вартість електромобілів такого класу буде порівнянною з аналогами з традиційними моторами. В С-сегменті подібні зміни повинні відбутися в середині наступного десятиліття. У будь-якому випадку, 2020 рік стане переломним моментом в епосі розвитку електромобілів».


Не пропустіть