Названо ситуації, в яких водій повинен обов’язково застрахуватися

Останнім часом водії намагаються економити на паливі, обслуговуванні машини і страхуванні. Без покупки поліса ОСЦПВ, як не крути, не обійтися. При поїздці на машині за кордон треба оформити ще дві страховки, пише ГазетаУА.

Ситуація 1. Кожен водій зобов’язаний страхувати свою цивільну відповідальність перед іншими автомобілістами і сідати за кермо з чинним полісом ОСЦПВ. У цьому правилі передбачено виключення: кілька категорій громадян отримують 50% знижку на покупку поліса, а деякі – звільнені від цього виду страхування. Втім, вартість цієї страховки – цілком доступна і без знижки (якщо ви порівняєте її з КАСКО). Вартість полісів для транспорту, який зареєстрований в Києві, – у середньому 1000-1200 грн.

Ситуація 2. Поїздка на особистому або службовому автомобілі в будь-яку країну без винятку вимагає оформлення “автоцивілки для закордону”. Мабуть, так можна описати двома словами страховку “Зелена Карта” для водіїв, які не стикалися з таким видом страхування. Поліс зелена карта дорожчий, ніж ОСЦПВ, зате покриває всі збитки потерпілому в аварії. Страховка на 1 місяць для візиту в країни ЄС обійдеться нашому водієві в 1000 грн.

Ситуація 3. На період закордонного вояжу треба оформити туристичну страховку. У цьому правилі немає виключень для громадян – кожен, включаючи дітей і пенсіонерів, зобов’язаний оформити страховку. Зрозуміло, за дітей це роблять їхні батьки. Сума покриття для мандрівників 20-30 тис. доларів або євро, чого вистачає для більшості випадків отримання ними медичної допомоги.


Не пропустіть