У новий список санкцій потрапили одні з найпопулярніших в Україні автобусів

Україна включила ТОВ «Керуюча компанія «Група ГАЗ» (РФ), а також входять до неї ТОВ «Російські автобуси – Група ГАЗ» (Московська обл.) І ТОВ «Павловський автобусний завод» (Павлово Нижегородської обл., Виробник автобусів ПАЗ) в список юридичних осіб, щодо яких застосовуються спеціальні економічні санкції, пише facenews.ua.

Згідно з указом президента України Петра Порошенка №133 від 15 травня, яким введено в дію відповідне рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня, санкції щодо цих компаній введені строком на три роки.

У числі санкцій – блокування активів (тимчасове обмеження права користування та розпорядження належним майном), обмеження торгових операцій, запобігання виведенню капіталу з України, припинення виконання економічних і фінансових зобов’язань. Крім того, заборонені держзакупівлі у держкомпаній іноземної держави і юросіб, частка статутного капіталу знаходиться у власності іноземної держави, а також державних закупках у інших суб’єктів господарювання, що продають товари і послуги походженням з країни, проти якої застосовані санкції.

Відносно цих компаній наведені повну або часткову заборону операцій з цінними паперами, заборона видачі Нацбанком України ліцензій на здійснення інвестицій в іноземну державу і розміщення в ньому валютних цінностей.

Вказані компанії також забороняється передача технологій і прав на об’єкти права інтелектуальної власності.

Група ГАЗ, в тому числі, є найбільшим російським виробником автобусів, що об’єднує три автобусних заводи.

Як зазначає агентство, в Україні продукція Павловського автобусного заводу в 2016 році за рахунок більш низької ціни стала лідером продажів: їх було продано в 11 разів більше, ніж у 2015 році (401 од.) А частка на ринку нових автобусів зросла до 31% з 5,8%.

На базі автобуса ПАЗ в Україні Група компаній АІС випускає шкільні автобуси «ПАЗ Мрія», які за рахунок ціни виграють багато тендерів на закупівлю цих автобусів за держкошти.


Не пропустіть