В Україні повернуть на дороги поліцейських із радарами

Українці продовжують масово гинути в ДТП. Щодня аварії забирають кілька життів. В основному, це люди працездатного віку. Змінити ситуацію могло би посилення контролю і покарання за порушення швидкісного режиму після введення системи відеофіксації по всій Україні. Однак, як заявляють в МВС, на камери у них грошей немає, пише avtoblog.ua.

Тому поки питання відеофіксації вирішується, проблему перевищення швидкості і великої кількості ДТП будуть вирішувати старими-добрими методами – поверненням на дороги «ручного контролю швидкісних режимів», який будуть здійснювати поліцейські з допомогою відомих радарів «Візир», TruCam і «фенів». Таке «добре забуте старе» серед іншого пропонується в черговий редакції законопроекту №5314 , що передбачає введення тієї самої автофіксації («Про внесення змін в деякі законодавчі акти України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху»).

Зокрема, автори пропонують задекларувати, що поліція для забезпечення порядку і безпеки на дорогах може використовувати в своїй діяльності будь-яку свою фото- і відеотехніку, в тому числі й автоматичну. Нагадаємо, що в чинному законі вартові порядку мають право використовувати техніку, яка працює тільки в автоматичному режимі.


Не пропустіть