ПДР зроблять законом: чим загрожує це українським водіям?

У Верховній Раді зареєстрований законопроект, який пропонує оформити ПДР як закон, що дасть можливість посилити відповідальність за їх порушення.

Сьогодні в Україні правила дорожнього руху оформлені як постанова Кабміну. Але це поки що. У Верховній Раді зареєстровано законопроект «Про дорожній рух і його безпеку», який пропонує ПДР перевести в ранг закону.

Про це в інтерв’ю 112.ua розповів начальник відділу нагляду за станом доріг управління безпеки дорожнього руху департаменту превентивної діяльності Нацполіціі України, підполковник поліції Станіслав Мізін.

У разі прийняття даного законопроекту правила дорожнього руху стануть законом. А значить і відповідальність за їх порушення може бути посилена.

Станіслав Мізін також зазначив, що може так статися, що ПДР оформлять в кодекс: «Може бути, навіть окремий Кодекс про дорожній рух, щоб відповідальність за порушення правил дорожнього руху була не в загальному адміністративному кодексі». У будь-якому випадку українським водіям не варто розслаблятися, особливо це стосується тих. хто частенько ігнорує правила.


Не пропустіть