Повідомили, коли електромобілі різко подешевшають

Через 12-15 років електрокари стануть дешевшими, ніж автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння, пише autocentre.ua

Розвиток нових технологій дасть змогу суттєво здешевити електромобілі. Приблизно до 2030 року нові електрокари будуть у середньому дешевші, ніж автомобілі з бензиновими і дизельними двигунами. Такий прогноз озвучило агентство Bloomberg.

Головною причиною для здешевлення електромобілів експерти Bloomberg називають величезні інвестиції в розвиток літій-іонних батарей. Як відомо, саме акумулятори є найдорожчою частиною електрокара.

У батареї почали вкладати кошти великі гравці авторинку. Як приклад приводиться проект концерну Daimler з будівництва величезної фабрики з виробництва акумуляторів за $558 млн.

Подібні проекти є і в інших великих компаніях. Зокрема, прогрес у цій сфері демонструють китайські корпорації. За прогнозами Bloomberg, світове виробництво літій-іонних батарей з 2021 по 2030 рік зросте вдвічі.

Зниження ціни на батареї для електромобілів помітне вже зараз. Якщо в 2012 році 1 квтг коштував у середньому 542 долара, то тепер – $139. Крім того, не варто забувати про розвиток альтернативних джерел енергії – таких, як водневі паливні комірки.


Не пропустіть