Президенту запропонували дійсно важливі зміни в ПДР

На офіційному сайті Президента України зареєстрували електронну петицію про зміну порядку і правил паркування транспортних засобів. Її автор пропонує навести порядок з паркомісцями, пише autonews.com.ua.

«Через нестачу паркомісць у великих містах, люди залишають свої машини в непризначених місцях, блокуючи дорожній рух, виїзди, проїзд спецтехніки або трамваїв. В Європі паркуються там, де це дозволено, а в Україні – там, де не заборонено і, як наслідок, водії самі визначають собі місця для паркування», – йдеться в петиції.

Пропонується наступне:

Введення річних абонементів для паркування.

Визначити і позначити всі можливі паркомісця (на кожній вулиці, в кожному провулку). Відзначити якомога більше дозволених паркомісць, щоб водії не відчували їх нестачі.

Створити окремі зони з паркомісцями для мотоциклів, скутерів.

Встановити необхідну кількість паркоматів. Встановити знаки, на яких буде вказано тарифи (в святкові, вихідні, робочі дні) і іншу детальну інформацію.

Визначити міськрадам відповідальним за визначення паркомісць.

Дозволити поліції штрафувати транспортний засіб без присутності водія.

Внести зміни в правила дорожнього руху по даним змінам.

Також пропонується ввести типи і кольори позначення паркомісць:

Платне місце позначити синьою смугою. Це паркомісця в центральній частині міст і туристичні зони. У нічні години вони стають безкоштовними.

Зарезервовано місце для інвалідів, вагітних, з немовлям. Жовта смуга.

Обмежений у часі місце. Біла смуга і відповідний дорожній знак. Це зони біля шкіл, пошт, лікарень і т.п. На лобовому склі авто розміщений картонний годинник, так інспектор знатиме приблизний час коли автомобіль був припаркований.

Безкоштовне місце. Біла смуга. Це спальні райони.

Абонементи для парковки автор петиції пропонує поширювати тільки на конкретне місто.

Річний абонемент може придбати тільки житель міста.

Місячні і денні абонементи доступні у вільному продажі.

«Отже, всі змальовані паркомісця вважаються дозволеними, решта – недозволені. Ці зміни дозволять водієві (навіть тим, що недосконале знають правила дорожнього руху) чітко зрозуміти, можна паркуватися в тому чи іншому місці», – зазначає автор петиції і додає, що пропонує повністю або частково перейняти досвід у європейських держав з питання паркування авто.


Не пропустіть