Водійських прав будуть позбавляти за неоплачені штрафи

Водіїв в Болгарії, які не заплатили навіть один штраф, будуть позбавляти водійських прав.

Цей захід є частиною нового пакета заходів, який Міністерство внутрішніх справ Болгарії введе з метою скорочення числа ДТП і боротьби з так званою “війною на дорогах”, пише Novinite.

Ідея полягає в тому, що коли у водія є штраф, але він не сплатив його, дорожня поліція відбиратиме його водійські права. За словами головного секретаря МВС Болгарії головного комісара Младена Маринова, в деяких місцях в країні співробітники дорожньої поліції вже практикують це.

Паралельно з цим заходом запрацює і інша – адміністративні послуги будуть пов’язані з оплатою штрафів. У цій ситуації винний водій з ефективним штрафом не зможе отримувати ніякі послуги в державних і муніципальних установах, якщо він не заплатив його вчасно.

Маринов також зазначив, що Міністерство внутрішніх справ Болгарії приймає конкретні заходи, спрямовані на скорочення числа інцидентів в районах шкіл. Ідея полягає в тому, щоб розміщувати там поліцейські машини в якості профілактики.

Нагадаємо, з початку цього року, “війна на дорогах” Болгарії забрала життя 219 осіб. У той же час, більше 2 500 автомобілів залишилися без номерів. Майже половина з них, більше 1 000, керувалися водіями без прав.


Не пропустіть