Новий позашляховик Skoda отримав «відмінно» за безпеку

Недавня новинка чеського автопрому, кросовер Skoda Kodiaq, отримав п’ять зірок за безпеку Euro NCAP за результатами незалежних випробувань організації Euro NCAP (European New Car Assessment Programme). Це максимальний результат.

В процесі випробувань фахівці Euro NCAP перевірили захист дорослих пасажирів і дітей, захист пішоходів, а також роботу електронних асистентів водія.

Відзначимо, що автомобіль оснащений вражаючою кількістю інноваційних технологій та інтелектуальних рішень, які покликані допомогти водієві уникнути зіткнень.

Експерти високо оцінили роботу системи екстреного гальмування, яка входить в базову комплектацію кросовера. Ця функція відмінно працює, як на невеликих швидкостях, наприклад, в умовах руху в місті, так і при русі по трасі.

Серед інших функцій – автоматичне включення аварійної світлової сигналізації при екстреному гальмуванні. У разі зіткнення відбувається автоматичне розблокування дверей, включення аварійної сигналізації і зупинка подачі палива. Також системи автомобіля, які розпізнають неминучого зіткнення, функція Crew Protect Assist закриває вікна і люк, а також натягує ремені безпеки. Після удару функція Multi-Collision Brake активує гальмівну систему, запобігаючи повторному зіткненню.

Кросовер оснащений безліччю камер, радарів і сенсорів. Система Front Assist з функцією автоматичного екстреного гальмування City Emergency Brake дозволяє запобігти зіткненню в широкому діапазоні швидкостей і в різних ситуаціях. Чотири камери кругового огляду Area-View транслюють на дисплей обстановку навколо автомобіля.

Адаптивний круїз-контроль ACC (Adaptive Cruise Control), асистент руху в смузі Lane Assist, функція моніторингу сліпих зон Blind Spot Detect, системи Emergency Assist і Traffic Jam Assist доповнюють перелік систем безпеки Kodiaq. Крім того, автомобіль оснащується системою Driver Alert, яка визначає ступінь втоми водія і пропонує йому зробити перерву.

Кузов Kodiaq виконаний таким чином, щоб забезпечувати надійний захист пасажирів, за рахунок пасивної безпеки. А 9 подушок безпеки забезпечують ефективний захист при зіткненні.

Таким чином, слідом за моделями Octavia, Rapid, Superb, Yeti, Fabia і Citigo новий SUV чехів став сьомий за рахунком моделлю чеської марки, що отримала максимальну оцінку за підсумками краш-тестів Euro NCAP.


Не пропустіть