Безвізовий режим з ЄС: які новації чекають автомобілістів

Президент Петро Порошенко підписав указ «Про заходи, пов’язані з впровадженням Європейським союзом безвізового режиму для громадян України».

Він регулює підготовку до безвізу і містить низку важливих новацій зокрема і для українських автомобілістів, повідомляє Автоцентр.

По-перше, глава держави доручив провести реконструкцію наявних прикордонних пунктів пропуску та ремонт під’їзних доріг до них. У самих прикордонних пунктах збільшать кількість смуг для транспортних засобів і встановлять сучасні сканери для огляду авто. Спеціальні смуги будуть передбачені для жителів населених пунктів, на які поширюється малий прикордонний рух.
До того ж, в недалекому майбутньому побудують нові пункти пропуску.

Окремі пункти указу присвячені проблемі нерозмитнених авто на іноземнихх номерах. Президент постановив негайно врегулювати ситуацію навколо авто з іноземною реєстрацією.

Крім того, Петро Порошенко доручив розробити і внести зміни до законів та інших нормативних актів, що регулюють тимчасове ввезення авто і транзит. При цьому необхідно враховувати положення міжнародних договорів та законодавства ЄС.


Не пропустіть