“Традиційне” світове автомобілебудування на порозі краху

Згідно з опитуванням німецької консалтингової компанії Roland Berger, не менше 46% водіїв в десяти країнах відмовляться від купівлі наступного автомобіля, якщо повністю безпілотні таксі стануть доступні і будуть дешевші, ніж володіння власним автомобілем, пише hightech.fm.

Опитування проводилося в лютому серед 1000 власників автомобілів в десяти країнах – Китаї, Південній Кореї, Індії, Сінгапурі, Німеччині, Франції, Великобританії, Нідерландах, Японії та США. Згідно з його результатами, жителі більш густонаселених країн охочіше відмовляються від володіння власним автомобілем: близько 65% відмовилися б від нього в США і приблизно 73% – у Китаї.

Співробітники Roland Berger також цікавилися бажанням учасників опитування придбати електромобіль. В середньому, приблизно 37% опитаних у всіх десяти країнах висловили таке бажання. При цьому в Китаї кількість бажаючих придбати електромобіль значно більша – приблизно 60%. Схожі показники в Південній Кореї та Індії – 54% і 51% відповідно, в той час як в Японії електромобілем хотіли б користуватися не більше 22% опитаних, а в США – лише 20%.

Електромобілі та безпілотні технології зараз тестують багато автовиробників, серед яких Audi, Tesla, Ford і BMW. Останні дві компанії обіцяють представити моделі з четвертим і п’ятим рівнем автономності до 2021 року, а Tesla – вже до 2018-го.


Не пропустіть