Популярну в Україні модель зняли з виробництва

Французький автовиробник Citroen зняв з конвеєра колись популярну модель Citroen C5. Останнім авто, які вийшли зі стін заводу концерну PSA, був універсал. Складання седанів згорнули ще в березні, пише avtoblog.ua.

За неповні десять років на підприємстві було зроблено 430 тисяч автомобілів цієї моделі. Разом з сімейством Citroen C5 у відставку відправлено і унікальна гідропневматичне підвіска Hydractive, розроблена ще в п’ятдесятих роках і стала візитною карткою Citroen.

У той же час, Citroen C5 другого покоління продовжить конвеєрну життя в Китаї: недавно була представлена ​​глибоко модернізована версія седана зі зміненою зовнішністю і новим салоном, але зі звичайною пружинною підвіскою. Ці машини будуть продавати тільки на внутрішньому китайському ринку.

Також відомо, що у європейського C5 все-таки з’явиться спадкоємець. Це буде зовсім інший автомобіль.

За попередньою інформацією, компанія готує великий хетчбек бізнес-класу за мотивами торішнього концепт-кара Citroen CXperience. А замість «гідропневматікі» у нього буде пружинна підвіска, розроблена в рамках програми Citroen Advanced Comfort: з гідравлічними буферами в амортизаторах, які дозволять підвищити їздовий комфорт. Імовірно, новий CXperience побачить світ не раніше 2018 року.


Не пропустіть