Китайці не перестають дивувати: тепер вони тестують абсолютно новий вид транспорту

Китайський виробник CRRC Zhuzhou Locomotive веде тестування абсолютно нового транспортного засобу, який представляє собою гібрид автобуса і трамвая. Новинка отримала назву ART (Autonomous Rail Rapid Transit), використовує електротягу, на одному заряді може подолати 40 км. Про це повідомляє УНН з посиланням на Chinadaily.

Транспорт, незважаючи на зовнішню схожість зі звичайним трамваєм, обладнаний гумовими шинами і може пересуватися по асфальтованих дорогах. Сотні датчиків, якими обладнано засіб пересування, допомагає йому постійно аналізувати ситуацію на дорозі, а також стежити за пунктирною лінією, яка виконує роль рейок.

Тестовані електротрамвай складаються з трьох або п’яти секцій, а їх місткість становить від 300 до 500 осіб відповідно. Довжина транспорту варіюється від 30 до 50 метрів. На одному заряді батареї ART зможе подолати 40 км, а його максимальна швидкість досягає 70 км / ч. Як говориться в джерелі, електротрамвай будуть використовуватися в середніх за розмірами містах, населення яких постійно збільшується через урбанізації.

Передбачається, що перша транспортна гілка ART з’явиться в місті Чжучжоу, а її будівництво почнеться вже в 2018 році. Вартість одного електротрамваю становить 2,2 млн. доларів.


Не пропустіть