У Запоріжжі випустили власний трамвай (Фото)

Як повідомляє AUTO-Consulting, на запорізькому підприємстві “Електротранс” розробили і випустили перший трамвай власного виробництва. Новенький трамвай виїхав на випробування і повинен накатати 200 годин в тестовому режимі, після чого він відправиться на лінію.

Запорізький трамвай отримав конструкцію з низькою підлогою і один із майданчиків розміщено на рівні нижньої кромки дверей. Це дає можливість полегшити посадку в трамвай літнім людям та інвалідам.

Судячи з архітектури корпусу, трамвай був створений на базі від популярної в Україні моделі Tatra T3 з доробками, аналогічними київським моделям “Каштан”.

Корпус трамвая був зварений на машинобудівному заводі міста Калуш, опалювальна система виготовлена в Дніпрі, а скла закуповували в Києві.

Анонсована і ціна такого модернізованого трамвая – 6 млн. гривень. Як повідомляє AUTO-Consulting, приблизно в стільки ж обходиться і випуск короткого трамвая в Вінниці Win Way. А ось нові вагони значно дорожчі. Наприклад, на київському тендері польські Pesa, правда 3-секційні, пропонувалися по 46,05 млн. гривень за один. Львівський трамвай «Електрон» (Т5В64) для Києва також обійшовся в 26,2 млн. гривень. У містах, де немає великого бюджету на оновлення рухомого складу, капітальний ремонт трамваїв – єдиний вихід поліпшити парк техніки. І Запоріжжя показує, що можна вкластися і в мінімальний бюджет.


Не пропустіть