В Україні водіїв штрафують за погані дороги

У Херсонській області правоохоронці штрафують водіїв за те, що вони об’їжджають ями по лівій смузі руху транспорту (в Україні правосторонній рух). Людям доводиться розплачуватися за порушення пункту 11.2 Правил дорожнього руху “Нерейкові транспортні засоби повинні рухатися якнайближче до правого краю проїзної частини”. Про це жителі регіону пишуть в соціальних мережах.

“Дорога до Миколаєва. Пост ДАІ після Чорнобаївки. Дві смуги руху. Права – традиційно гірше, ніж ліва. З огляду на кліренс мого седана, краще і дешевше для ходової їхати по лівій. Були зупинені правоохоронцями, не зрозумілі ними, оштрафовані на 425 гривень недотримання рядності.

чомусь прикро. Адже якість наших доріг … Ось в таких ситуаціях оплачувати штраф не хочеться. Чи не відчуваю себе винуватою “, – написала мешканка Херсонщини Наталя Сливка.

Дана ситуація для нашої області є цілком буденною. Водії, переміщаючись по поганих дорогах, намагаються вберегти свій автомобіль від можливих пошкоджень від численних ямах. Для цього їм іноді доводиться виїжджати на ліву, тобто зустрічну, смугу руху. Це може стати причиною аварії, але автолюбителів теж можна зрозуміти. Юристи в таких випадках при спілкуванні з правоохоронцями радять використовувати аргумент про те, що на правій смузі проїжджої частини були глибокі вибоїни, і тому водій рухався по лівій смузі. При цьому слід посилатися на невідповідність автомобільної дороги ДСТУ 3587-1997 «Автомобільні дороги».

https://avtoblog.ua/


Не пропустіть