Українцям запропонують польський електромобіль

На відміну від чеської «Шкоди» марка FSO з Польщі знайти собі місце на сучасному європейському ринку не змогла. Проте, поляки хочуть відродити власний автопром і мітять відразу аж на світове визнання. Такі амбітні плани виношує місцевий бізнесмен Аркадіуш Камінські.

Належна підприємцю компанія AK Motors з 2012 року володіє правами на бренд Syrena (назва однієї з наймасовіших моделей FSO). Було оголошено про розробку відразу чотирьох машин з електричною силовою установкою: Камінські вважає, що за таким типом майбутнє. Поки світ побачило лише кілька прототипів.

Штаб-квартира AK Motors зареєстрована в Торонто, але бізнесмен особливо відзначає, що при створенні свого дітища робить ставку на все польське: дизайн, інженерів, комплектуючі. Він упевнений, що електромобілі Syrena зможуть бути конкурентоспроможними у світовому масштабі. Камінські сподівається на підтримку «представників науки, бізнесу, органів влади та інших зацікавлених в розвитку проекту громадян і організацій». Крім того, він не заперечує і той факт, що основними споживачами моделі можуть стати автолюбителі сусідніх країн, в тому числі і українські водії.

Первістком марки може стати міська двухдверка Syrena Nixi з запасом ходу близько 150 кілометрів. Далі піде її подовжена версія з чотирма дверима. Про двох інших перспективних моделях поки немає ніяких відомостей.

http://autotheme.info/


Не пропустіть