Вбивають, щоб заощадити: українка розповіла про звірства на дорогах Китаю

Китайські водії, які збивають пішоходів, найчастіше повертаються і добивають їх на смерть, щоб не платити компенсацію за нанесення травм.

Про це в своєму блозі на ТСН розповіла мандрівниця Тетяна Лазарчук.

За півроку, протягом яких жінка жила у величезному мегаполісі Шеньчжень, вона жодного разу не бачила, щоб водії пропускали людей на пішохідних переходах.

“Те, що водії в Китаї нахабно не пропускають пішоходів – нічого порівняно з тим, що вони так само нахабно збивають цих пішоходів. На смерть. Китайські водії, якщо вже збили людину, можуть здати назад і переїхати бідолаху ще кілька разів, аби остаточно переконатися в тому, що пішохід мертвий. При цьому жалю в деяких не викликають навіть малі діти – усе це приголомшливо і дико.Китайські водії вдаються до такої жорстокості через те, що в країні передбачена дуже висока матеріальна компенсація за завдання травм. Якщо збитий пішохід виживе і залишиться скаліченим – винуватцю до кінця свого життя доведеться виплачувати постраждалому гроші. Тому водієві добити пішохода дешевше – кошти доведеться виплатити лише раз. Ось такі реалії.”, – пише Лазарчук.

Також вона згадала про випадок, який стався в 2011 році. Тоді в місті Фошань мікроавтобус збив дворічну дівчинку, а потім проїхався по ній ще раз. Потім по малятку проїхався вантажівка. При цьому повз дитини минуло 18 осіб і ніхто не звернув уваги на те, що відбувається.

“Було колись і таке, що водій кілька разів переїхав трирічного хлопчика. Потім він вийшов з машини, щоб добити дитину. А на суді заявив, що переплутав її з картонною коробкою. Ще така є історія: іншого трирічного хлопчика збила вантажівка. Малюк дивом не постраждав, навіть звівся після удару забрати свою парасольку, яку відкинуло вбік. Але у той момент водій вантажівки здав назад і розчавив дитину…”- продовжила мандрівниця.

Жінка пояснила, чому в Китаї люди не допомагають один одному.

“Це також не прийнято, тому що за виклик швидкої платить той, хто здійснює дзвінок. А перехожі не бажають викласти з кишені за іншу людину кілька юанів. Китайці взагалі бояться допомагати один одному. Якщо людина лежить посеред дороги або тоне у воді, повз пройдуть з тим же “покерфейсом”, – пише вона.


Не пропустіть