Найдешевші повнопривідні авто в Україні

У ідеального автомобіля для України кліренс має бути якомога вищим. Не завадить і повний привід, тому що комунальні служби не завжди взимку готові до того, що може піти сніг. Країна вже кілька років перебуває у стані економічної кризи, тому бажано також, щоб автомобіль коштував не надто​ дорого, пише autocentre.ua.

У мріях чимало автомобілістів бачать себе водіями спортивних екзотичних автомобілів, на кшталт, Ford GT40 або Daurer 962 LM, але життя в українських реаліях диктує такі правила, в яких навіть маючи достатньо фінансів на екзотичні автомобілі неможливо було б на них нормально їздити.

Зумовлено це передусім станом наших доріг, не надто оптимістичним для автомобілів із низьким кліренсом. У ідеального автомобіля для України кліренс має бути якомога вищим. Не завадить і повний привід, тому що комунальні служби не завжди готові до того, що може піти сніг. Країна вже декілька років перебуває в стані економічної кризи, тому бажано також, щоб автомобіль коштував не надто​ дорого. Враховуючи всі ці критерії, вашій увазі – добірка найдешевших бюджетних повнопривідних автомобілів без пробігу, які можна придбати в Україні.

Умовно їх можна поділити на дві категорії: утилітарні позашляховики та кросовери.

Перші краще підготовлені для підкорення справжнього бездоріжжя і життя за містом. Вони відрізняються дещо архаїчною конструкцією та нижчим рівнем комфорту під час їзди трасою.

Лада 4×4
Найдешевшим представником цієї категорії є тридверна Лада 4×4, раніше відома як ВАЗ 2121 “Нива”.

Автомобіль має перевірену часом конструкцію, яка прекрасно себе демонструє навіть на серйозному бездоріжжі. Під час багатьох модернізацій Лада 4×4 отримала сучасніші елементи зовнішності, такі як: бампери, оптика та лакофарбове покриття. Оновився також салон автомобіля.

Під капотом встановлено безальтернативний 1,7-літровий бензиновий двигун потужністю 83 к.с. та 129 Нм крутильного моменту. Ціна Лада 4×4 у офіційних дилерів починається від 309 900 грн. До речі, саме зараз у офіційних дилерів доступна лімітована версія-Лада 4х4 «Кориандр»

Chevrolet Niva
За дещо більшу суму пропонують сучасний Chevrolet Niva. Складений на тих самих вузлах та агрегатах, що й Лада 4×4, кузов Chevrolet Niva розроблено в італійському ательє Bertone.

Під час останнього рестайлінгу позашляховик отримав нову комплектацію, до якої увійшли новий задній бампер, інші ліхтарі та пластикові накладки на дверцята. Також доступні стильні легкосплавні диски.

На Chevrolet Niva встановлюється один бензиновий двигун 1,7 літра потужністю 80 к.с. та механічна коробка передач. Ціна – від 349 900 грн.

УАЗ Хантер
Також варто відзначити “цивільну” версію радянського армійського позашляховика УАЗ 469, яка продається під назвою УАЗ Хантер.

Незважаючи на те, що автомобіль вже давно морально застарілий, він має попит у людей, яким потрібний простий, недорогий автомобіль для бездоріжжя. Шасі Хантера складено на рамі з нерозрізними мостами та задньою ресорною підвіскою.

В ролі силової установки виступає бензиновий 2,7-літровий двигун потужністю 128 к.с. та крутильним моментом 210 Нм.

Ціни на УАЗ Хантер починаються від 359 900 грн. Також цього року вийде брутальна спецверсія – УАЗ Хантер Devolro

Great Wall Haval H3
Китайський автопром представляє Great Wall Haval H3. Зібраний на платформі Toyota 4Runner автомобіль раніше був відомий під назвою Hover. В конструкції використовуються вузли та агрегати таких відомих виробників, як Toyota, Mitsubishi, Bosch та інші.

Позашляховик має незалежну двоважільну передню підвіску та залежну задню. Двигун використовується Mitsubishi 2.0 потужністю 128 к.с та 170 Нм. Навіть у базовій комплектації Great Wall радує наявністю великої кількості опцій та систем підвищення безпеки, таких як ESP+EPD.

Ціна на Haval H3 в найбільш бюджетній комплектації становить 450 000 грн. Дізнатися більше про автомобіль ви зможете, перейшовши в каталог.

Suzuki Jimny
Попри дещо іграшкову зовнішність Suzuki Jimny насправді є справжнім підкорювачем бездоріжжя. Це не дивно, тому що Jimny складено на міцній трисекційній рамі, а завдяки компактним розмірам та системі повного приводу 4WD Part Time автомобіль може добратись у такі місця, куди не доїдуть навіть значно дорожчі позашляховики.

На Suzuki встановлюється двигун об’ємом 1,3 літра зі змінними фазами газорозподілу, потужність якого становить 85 к.с., а крутильний момент 110 Нм. Позашляховик комплектується 5-швидкісною механічною КПП, або 4-швидкісною АКПП.
Ціна, від 461 000 грн. Також ви можете прочитати тест-драйв Suzuki Jimny на сайті autocentre.ua

УАЗ Патріот
Цей позашляховик також має рамну конструкцію та задню ресорну підвіску, як в УАЗ Хантер, але на нього встановлюється значно комфортніший п’ятидверний кузов. Оновлений УАЗ Патріот отримав нову решітку радіатора, інтегровані підніжки, в салоні з’явилася нова панель приладів із бортовим комп’ютером та шкіряний салон, у дорогих комплектаціях.

Рушійною силою УАЗ Патріот є 2,7-літровий бензиновий двигун потужністю 128 к.с та 210 Нм крутильного моменту, або 2,2-літровий дизель на 113 к.с й 270 Нм. Обидва працюють в парі з 5-швидкісною механічною коробкою передач.
Ціна базового УАЗ Патріот починається з 489 900 грн.

Клас кросоверів характеризується скромними можливостями на бездоріжжі, але при цьому значно комфортнішою їздою асфальтовими дорогами. Вважається, що кросовери – ідеальні автомобілі для міста в будь-яких погодних умовах. Ціни наведено саме на повнопривідні модифікації.

Renault Duster
Кросовер пропонується з переднім, або повним приводом та складений на платформі з незалежною підвіскою McPherson спереду. Залежно від типу трансмісії позаду може бути або McPherson, або балка (в передньопривідних модифікаціях). Також Duster має хороші для свого класу показники геометричної прохідності. Завдяки коротким звісам кузова та високому кліренсу в 210 мм, кросовер може проїхати в тих місцях, де інші подібні автомобілі будуть безсилі.

В Україні для Renault Duster пропонуються два бензинових двигуни та два дизелі. Бензинові представлені: 1,6-літровим 105-сильним двигуном та 2-літровим потужністю 143 к.с. Дизельні двигуни об’ємом 1,5 (85 к.с) та доопрацьований 1,5 (110 к.с) доступні лише для повнопривідної модифікації. Залежно від модифікації автомобіль може комплектуватись 5- або 6-швідкісною механічною КПП та 4-швидкісним “автоматом”.

Вже наступного року на ринку з’явиться нове покоління Renault Duster ,а поки що повнопривідний кросовер можна купити за привабливими цінами, які починаються від 455 981 грн.

Suzuki Vitara
Кросовер – є втіленням ідеї про компактність, стиль і комфорт. Саме завдяки досконалому поєднанню цих чинників минулого року Suzuki Vitara здобув почесний титул “Автомобіль року в Україні” у класі компактних кросоверів.

Автомобіль вирізняється тим, що покупці мають можливість обрати кольори вставок у салоні та декоративних елементів. Таким чином вони особисто беруть участь в оформленні свого автомобіля. В Suzuki звернули увагу також на мультимедійну систему, яка тепер представлена 7-дюймовим сенсорним екраном. Залежно від модифікації Vitara може бути з переднім або заднім приводом та оснащуватиметься двома двигунами: бензиновим 1,6 літра (120 к.с, 156 Нм) та дизельним, також 1,6 літра (120 к.с, 320 Нм). Доступні 5- та 6-швидкісні механічні коробки передач, або 6-діапазонний “автомат”.

Ціна Suzuki Vitara складає від 538 000 грн за найдешевшу повнопривідну модифікацію.

Great Wall Haval H6
Кросовер від китайського виробника, який неодноразово ставав лідером виробництва SUV, вирізняється своєю конструкцією з поперечно розташованим двигуном та несним кузовом. Haval H6 буває з повним або заднім приводом. Вже в базовій комплектації автомобіль має доволі багате оснащення яке передбачає шість подушок безпеки, систему екстреного гальмування, круїз-контроль, датчики світла та дощу й бортовий комп’ютер.

Лінійка силових агрегатів представлена 2,0-літровим бензиновим двигуном Mitsubishi потужністю 133 к.с та 2-літровим дизельним двигуном потужністю 150 к.с. Обидва варіанти можуть комплектуватися 5-швидкісною “механікою”, або 6-швидкісним “автоматом”. Ціна повнопривідного Hover H6 становить від 508 950 грн.

Nissan Qashqai Кросовер буває передньо- та повнопривідним. Автомобіль другого покоління з’явився у 2013 році і в його основу лягла модульна платформа CMF оснащена передньою підвіскою зі стійками McPherson та напівзалежною конструкцією задньої підвіски. На повнопривідні модифікації встановлюється багатоважільна задня підвіска. Завдяки збільшенню колісної бази всередені Qashqai стало більше вільного простору для пасажирів. Оновлений Nissan Qashqai 2018 з’явиться на ринку України вже в липні.

Під капот встановлюються: 1,2-літровий бензиновий двигун потужністю 115 к.с. або один із двох варіантів дизельних двигунів об’ємом 1,5 (110 к.с) та 1,6 (130 к.с) літра. На вибір покупця пропонуються 6-швидкісна механічна КПП, або варіатор Xtronic.
Ціна Nissan Qashqai з приводом 4WD – від 781 250 грн.

Hyundai Creta
Популярний кросовер корейського бренду, складений на шасі з незалежною передньою підвіскою McPherson та задньою торсійною балкою. В повнопривідних модифікаціях Creta оснащується задньою багатоважільною незалежною підвіскою.

Автомобіль може бути з переднім або повним приводом та має безліч комплектацій для будь-якого покупця. Creta може оснащуватись 16- або 17-дюймовими колісними дисками, мати шкіряний салон, підігрів та вентиляцію сидінь, клімат-контроль та мультимедійну систему з 7-дюймовим екраном, навігацією та камерою заднього огляду.
На вибір покупців пропонуються такі двигуни: 1,4-літровий дизель потужністю 90 к.с., 1,6-літровий дизель на 128 к.с., а також 123-сильний бензиновий двигун об’ємом 1,6 літра. До них запропонована 6-швидкісна механічна коробка передач або 6-діапазонний “автомат”.


Не пропустіть