Замість «лежачих поліцейських»: В Укравтодорі показали, як будуть знижувати швидкість авто на в’їзді в населені пункти

В Укравтодорі заявляють, що відремонтовані та нові дороги впливають на збільшення кількості аварій. З огляду на це планують запустити 3-річну програму по запровадженню нових способів зниження трафіку при в’їзді до населених пунктів. За цей час по всій країні побудують близько 500 кільцевих розв’язок. Про це повідомили у прес-службі структури.

Знижувати швидкість автомобілісти будуть змушені не через «лежачі поліцейські», а через так звані комплекси Traffic calming measures. Вони являють собою невеликі кільцеві розв’язки на автошляху, які будуються при в’їзді до населених пунктів, або штучні звуження автошляхів за допомогою певних конструкцій. Фахівці Укравтодору говорять, що проїхати їх зі швидкістю понад 60 км/год неможливо. Перевага у тому, що такі комплекси на відміну від «лежачих поліцейських» не матимуть негативного впливу на авто та не створюватимуть незручностей для пасажирів.

За повідомленням Укравтодору, комплекси для зменшення швидкості трафіку дуже поширені у країнах Євросоюзу.

Нагадаємо, під час засідання Уряду 14 червня глава Укравтодору Славомір Новак запропонував збільшувати штрафи за перевищення швидкості, а також встановити гранично допустиму швидкість у населених пунктах на рівні 50 км/год (зараз — 60 км/год).

http://energolife.info/


Не пропустіть