Розповіли, як зменшать затори на столичних дорогах

«Розумні» світлофори й електронні табло дадуть змогу суттєво зменшити затори на столичних вулицях.

Влада Києва обіцяє зменшити затори в місті завдяки новим технологіям. Уже до кінця року в столиці з’являться так звані «розумні» світлофори, повідомляє autocentre.ua.

«Розумні» світлофори можуть змінювати тривалість червоного і зеленого сигналів залежно від інтенсивності руху. Причому вони можуть робити це самостійно (на основі даних, отриманих зі спеціальних сенсорів). Також передбачена можливість дистанційного керування світлофорами.

Світлофори об’єднають у спеціальну систему з централізованим керуванням. Подібні технології вже кілька десятиліть функціонують у ЄС і США.

Крім сучасних світлофорів у Києві також з’являться 50 електронних табло з інформацією про завантаженість доріг у режимі реального часу. Вартість одного табло – 200 тис. гривень.

За словами керівника Центру автоматизованої системи керування дорожнім рухом Сергія Полішка, їх встановлять на в’їздах в місто і в місцях ремонтних робіт на дорогах.

Крім того, на складних розв’язках Києва з’являться направляючі кольорові шеврони. Їх уже почали встановлювати на мосту Патона.


Не пропустіть