Нові подробиці про популярний в Україні кросовер

Напередодні в європейській пресі з’явилися чутки, що новий Duster буде представлений 22 червня. На жаль, цього не сталося.

За інформацією журналістів, машину під маркою Dacia розсекретять 12 вересня, а перший публічний показ відбудеться через кілька тижнів у автосалоні у Франкфурті.

Як очікується, новий Duster збереже стиль і пропорції нинішньої моделі, хоча кузов все ж буде новим. Однією з ключових відмінностей стане піднесена підвіконна лінія, а ще – більш ретельне опрацювання дрібниць. Наприклад, трикутники, на яких встановлені дзеркала заднього виду, будуть візуально об’єднані з вікнами, а хромовані прямокутні осередки на решітці радіатора знайдуть ризики, які утворюють контур прицілу.

Duster помітно підросте в розмірах – зокрема, у нього збільшать задній обвіс (за колишніми даними – відразу на 200 мм).

Щодо технічної частини революцій не очікується: новий Duster буде побудований на нинішній платформі B0, нехай і в черговий раз модернізованої. Навіть європейська гамма моторів збережеться в повному складі: це бензиновий атмосферник 1.6 (115 к.с.), турбомотор 1.2 TCe (125 к.с.), а також турбодизель 1.5 dCi (90 або 110 к.с.). Хоча мотори повинні стати більш екологічними, для чого дизелю навіть прикрутять систему нейтралізації сечовини SCR.

В Європі Dacia Duster другого покоління повинна з’явитися у дилерів в січні 2018 року. Що стосується нашого Дастера під маркою Renault, то він побачить світ помітно пізніше (так само як і аналогічні машини для Індії і Південної Америки) і буде відрізнятися від Dacia набором силових агрегатів і навіть елементами шасі.


Не пропустіть