Підвіска нової Audi A8 зможе підлаштовуватися навіть під українські дороги

Нова Audi A8 отримає передову активну підвіску з електронним керуванням.

Флагманський седан Audi A8 2018 офіційно представлять 11 липня. Раніше вже показали перші тизери моделі, а тепер з’явилися подробиці про її ходову.

Як відомо, нову Audi A8 буде складено на платформі MLB Evo. Як і кросовер Bentley Bentayga, представницький седан Ауді отримає електронні стабілізатори поперечної стійкості. Така система потребувала 48-вольтного електрообладнання.

Підвіска працюватиме в тандемі з камерою, яка сканує дорожню поверхню перед авто з періодичністю 18 разів на секунду. На основі отриманих даних електроніка змінюватиме налаштування стабілізаторів, щоб вибоїни були менш відчутні.

Кожне колесо зможе окремо підлаштовуватися під дорожні нерівності. Крім того, нова підвіска Ауді А8 буде здатна зменшувати крени кузова на поворотах і клювки під час гальмувань.

Ще й більше, за умови загрози бокового зіткнення підвіска може підняти одну сторону авто на 80 мм, щоб удар припав на товсті балки на дверях.

Ще одним нововведенням Audi A8 2018 стане повнокероване шасі з повертальними задніми колесами. Технологія покликана зробити великий седан Ауді більш маневреним.


Не пропустіть