У Києві з’являться «розумні» світлофори

Нова ініціатива повинна допомогти вирішити проблему з пробками. Незабаром в Києві з’явиться система «розумних» світлофорів та електронних табло (близько 50 штук по всьому місту) з інформацією про ситуацію на столичних дорогах. Все це впровадять у транспортну систему вже в наступному році. Як розповів керівник Центру автоматизованої системи управління дорожнім рухом Сергій Полішку, ініціатива допоможе вирішити одвічну проблему дорожніх пробок у місті, пише auto.ria.com.

«Розумні» світлофори можуть змінювати тривалість червоного і зеленого сигналів у залежності від інтенсивності руху. Причому, вони можуть робити це самостійно – на основі даних, отриманих зі спеціальних сенсорів. Про всяк випадок передбачена і можливість дистанційного керування світлофорами.

Крім того, столичні водії зможуть отримувати інформацію про ситуацію на дорогах столиці в онлайн-режимі. Дані про затори, перекриття, обмеження руху та інша інформація буде виводитися на електронні табло, які встановлять на в’їздах у місто і в місця проведення дорожніх робіт. Кожне таке табло обійдеться місту в 200 000 гривень. Крім того, на особливо складних розв’язках планується встановити спеціальні напрямні колірні шеврони.


Не пропустіть