В Україні виставили на продаж рідкісний автомобіль ЛуАЗ (Фото)

ЛуАЗ-1302 «Волинянка» свого часу виробляли і в вантажному виконанні. Саме таку машину моделі 13021 нещодавно було виставлено на продаж в Києві.

У Києві можна купити рідкісний ЛуАЗ – з бортовою платформою, 1994 року випуску. Машину виставили на продаж на одному з ресурсів, пишуть на своїй сторінці в Фейсбуці “Українські автомобілі”.

Як зазначено в оголошенні, машина оснащена рідним двигуном МеМЗ-245-20, а також газобалонним обладнанням. Пробіг авто лише 1600 км. Щоправда, пишеться, що машина потребує ремонту, оскільки лягла на лівий бік. Судячи з фотографій, вантажівка перебуває в непоганому стані. За автомобіль просять 3600 у.е.

Зазначимо, що ЛуАЗ-1302 (раніше 969М), в народі більше відомий як «Волинь», складали лише в комерційному варіанті – з бортовою платформою. Ця машина отримала подовжену на 0,5 м і посилену торсійну підвіску ззаду. З 1991 по 1998 рр. машини виробляли малими серіями. Більше того, мало хто знає, що цей автомобіль навіть пробували складати на російському підприємстві «Валетта» в Московській області, однак проект незабаром згорнули.

До речі, на фестивалі ретротехніки OldCarLand Весна 2017, що проходив у Києві наприкінці квітня, можна було побачити і вантажівку 13021. Автомобіль в ідеальному стані з музею ЛуАЗ надала компанія «Богдан Моторс», яка сьогодні складає автобуси і тролейбуси «Богдан» на території колишнього Луцького автозаводу.

На відміну від показаного на ретрозліті, виставлений на продаж ЛуАЗ-13021 має вантажну платформу пізнього випуску, про що говорять характерні проштамповки на його бортах.


Не пропустіть