Новий кросовер SEAT Arona дебютував (Відео)

У продажі новинка з’явиться в жовтні. Щоб новий компактний кросовер SEAT Arona не загубився серед великої кількості новинок Франкфуртського автосалону, автовиробник вирішив провести власну презентацію машини в Барселоні. Завдяки цьому, нам вже не доведеться чекати вересневої виставки – вся інформація про новинку вже розсекречена. Втім, не озвученою залишилася тільки ціна, пише auto.ria.com.

Отже, Arona – це субкомпактний кросовер, найменший в лінійці бренду, який близький за своїми габаритами з Citroen C3 Aircross, Hyundai Kona, Nissan Juke і Renault Captur, з якими, власне, Arona і буде боротися за клієнтів.

Кросовер побудували на модульній платформі MQВ і його довжина становить 4,14 метра. При цьому, обсяг багажного відділення дорівнює 400 літрам, що є одним з кращих показників в класі. Зовні машина досить близька до стилістики нового кросовера Ateca. Найпомітнішою відмінною рисою є «очі», які в випадку з молодшим братом отримали трикутну форму. Заглянувши в салон нового SEAT Arona, він може здатися досить простим. Однак інтер’єр не перевантажували функціоналом усвідомлено: вся «забавка» міститься в комплексі мультимедійної системи з підтримкою Android Auto і Apple CarPlay, яка вінчається гігантським 8-дюймовим сенсорним екраном. При цьому вся приладова панель розгорнута в бік водія. Кросовер може бути оснащена набором функцій безпеки, включаючи виявлення сліпих зон, оповіщення про становище на дорозі позаду і адаптивним круїз-контролем. Крім того, SUV отримав Front Assist, систему екстреного гальмування і помічника в парковці.

В якості силового оснащення для новинки доступний 3-циліндровий мотор TSI об’ємом 1,0 літра, який видає 95 і 115 кінських сил. Підігрітий варіант з індексом FR отримав 4-циліндровий двигун на 150 коней. Як дизельну альтернативу можна доглянути 1,6-літровий двигун TDI потужністю в тих же 95 і 115 коней. На деякі ринки машина приїде з 100-сильним 1,6-літровим MPI. Ще в оснащення Seat Arona увійде 3-циліндровий двигун TSI, який має в своєму розпорядженні 90 сил і може працювати на стиснутому природному газі. Як говорилося вище, широкий дебют нового SEAT Arona відбудеться у Франкфуртському автосалоні у вересні. Тоді ми і дізнаємося ціну на кросовер. У продажу він повинен з’явитися вже в жовтні цього року.


Не пропустіть