Один зі штрафів зросте до 40 тис.грн

Як показує статистика, українські водії не перестали сідає за кермо в нетверезому стані навіть після збільшення штрафів до 10 тисяч гривень. Не зупиняє деяких і можливість втратити водійське посвідчення на кілька років.
Згідно з офіційною статистикою, з початку поточного року поліцейські склали 46 тисяч протоколів за водіння в стані алкогольного сп’яніння. І це після того, як в минулому році штрафи за це сильно злетіли і склали 10 тисяч гривень і вище, пише hyser.com.ua.

Судячи з усього, деяких власників авто ця сума не зупиняє. Тому водіїв хочуть ще більше «карати гривнею». З’явилася інформація про те, що в українських законодавців є ідея підняти штрафи за водіння в нетверезому вигляді до 40 тисяч гривень і навіть більше, в залежності від ступеня сп’яніння водія.

Тобто не виключено, що розмір штрафної суми будуть встановлювати в залежності від кількості проміле у крові. Ось, наприклад, 2 проміле алкоголю може коштувати для водія 40 тисяч гривень плюс три роки без права водіння. Стільки ж загрожує, якщо водій взагалі відмовиться проходити тест на алкоголь.

У той же час правозахисники побоюються, що надання більших прав поліцейським може викликати обурення у водіїв і спровокувати хвилю зловживань. Юристи радять перед прийняттям такого рішення детально прописати в законодавстві процедуру роботи пунктів тверезості.

Водії на таку перспективу реагують по-різному. Однак вони зійшлися на думці, що нововведення в законодавстві не повинні провокувати масові зупинки на дорогах.


Не пропустіть