Шахраї придумали новий спосіб “розводів” на дорогах

Манекен – новий спосіб “розводів” на дорогах, пише avtovod.org.ua.

Шахраї придумали новий спосіб “заробітку”, жертвами якого можуть стати водії вантажівок, передає Autonews.

Автори «схеми» садять на узбіччі пустельної дороги манекен, який своєю позою здалеку нагадує п’яну людину, а коли мимо ляльки проїжджає вантажівка (автопоїзд або середньотоннажник), виконавець смикає за мотузку, щоб «людина» впала прямо під колеса великовантажам і у водія було враження , що він збив пішохода.

Варіантів розвитку подальших подій два. Найчастіше відбувається так: шокований водій зупиняє вантажівку і біжить дивитися на «збитого пішохода», і в цей момент з’являються молодчики, які обчищають кабіну вантажівки або (так як справа відбувається вночі і в безлюдних місцях) погрозами вимагають гроші.

Але якщо шокований водій продовжує рух, його починає переслідувати легковик. І коли вантажівку змушують зупинитися, хлопці, що вийшли з машини, пояснюють, що стали свідками того, як далекобійник скоїв наїзд на пішохода і, відповідно, їх мовчання вартує певну суму.

Побачивши на узбіччі, біля відбійника або прямо на дорозі фігуру, схожу на людину (тим більше, що це може виявитися не манекен), гранично знизьте швидкість, але не зупиняйтеся повністю. По можливості – візьміть лівіше, хоча шахраї зазвичай вибирають вузькі місця.

Проїхавши повз, попередьте колег по рації і, що вкрай бажано, зателефонуйте в поліцію. І, звичайно, користуйтеся відеореєстраторами: електронний свідок допоможе не тільки довести правоту, але і, в разі сумнівів, зрозуміти, що сталося, не виходячи з автомобіля.


Не пропустіть