Анонсовано перший автомобіль, який не потрібно заправляти (Фото)

У 2019 повинен з’явитися перший серійний автомобіль, який не потрібно заправляти. У Нідерландах розробляється електромобіль на сонячних батареях.

Розробкою унікального електрокара займається компанія, яка називається Lightyear. Її засновники – випускники Технічного університету Ейндховена.

Автомобіль отримає нехитру назву One. Як буде виглядати авто, яке працює на енергії сонця, поки невідомо. Компанія розповсюдила лише кілька тизерів новинки.

Найімовірніше, всю верхню частину автомобіля покриють сонячними панелями. Згідно з розрахунками розробників, в Нідерландах машина буде отримувати достатньо світла для щоденних поїздок. У сумі за рік вона зможе проїжджати до 10 000 кілометрів виключно на сонячній енергії, пише Motor.

При цьому повністю електрична машина отримає повнопривідну конфігурацію, а повного заряду батарей вистачить на 400-800 кілометрів пробігу. А це означає, що Lightyear One може очолити рейтинг електромобілів з найбільшим запасом ходу.

Lightyear One також можна буде заряджати від звичайної мережі. Як відзначають представники компанії, подібна опція стане в нагоді в холодну погоду або для далеких подорожей.

Випуск моделі почнеться з серії з десяти автомобілів в особливій версії (подробиць про неї поки немає). Їх передадуть клієнтам через два роки.

У 2020-му має вийти ще 100 машин.

Електрокар з сонячними панелями буде продаватися на ринках Європи і США. Мінімальна вартість авто – 119 000 євро.


Не пропустіть