Автозавод оголосив про повне закриття через загибель і каліцтво людей

Автомобільна Takata – японський виробник автомобільних компонентів, через дефектні подушки безпеки, в результаті чого в світі загинуло щонайменше 17 осіб і відкликані сотні мільйонів автомобілів, почала процедуру банкрутства.

Частина бізнесу згодом буде продана.

Заяви про банкрутство були подані одночасно в Японії і США, заборгованість Takata перед кредиторами становить близько 15 млн доларів. Після процедури банкрутства, яка закінчиться орієнтовно в першому кварталі 2018 року, структурні підрозділи компанії, що відповідають за ремені безпеки і дитячі автокрісла, будуть продані за 1,59 млрд доларів американській фірмі Key Safety Systems (KSS). Виробництво ж ейрбегів буде реструктуризовано, відкличні кампанії по заміні бракованих виробів триватимуть як мінімум до кінця 2019 року.

Перші відгуки машин через проблемні подушки безпеки Takata почалися ще в 2008 році, але по-справжньому глобальною проблема стала в останні два-три роки, торкнувшись 19 виробників і сотні мільйонів автомобілів по всьому світу. Точна кількість поки невідома, але вже зараз ясно, що це відкликання – найбільше в історії автопрому. Через вибухи подушок безпеки Takata зареєстровано 17 смертей, сотні людей отримали травми різного ступеня тяжкості.


Не пропустіть